جراحی زیبایی سینهمقالات

آشنایی با انواع بازسازی سینه و ترمیم پستان

بازسازی سینه با جراحی در سال‌های اخیر تبدیل به یک عمل محبوب شده است و طرفداران پر و پا قرصی را به خود اختصاص داده. دلایل انجام جراحی بازسازی سینه متفاوت است اما غالبا افراد پس از ماستکتومی تصمیم به انجام این متد می‌گیرند. چندین نوع روش برای بازسازی پستان وجود دارد؛ به عنوان مثال برخی از تکنیک‌ها از ایمپلنت استفاده می‌کنند و برخی دیگر از بافت بدن خود فرد (مانند شکم) برای تشکیل و حجم دهی سینه استفاده می‌نمایند. افرادی مناسب برای این روش هستند که انتظارات پس از جراحی ترمیمی سینه را به طور واقع بینانه متصور شده باشند.

هدف از بازسازی پستان‌ها بازگرداندن یک یا هر دو سینه به شکل، ظاهر، تقارن و اندازه طبیعی پس از ماستکتومی، لامپکتومی یا ناهنجاری‌های مادرزادی است. شما در این مقاله تمام اطلاعات و پیش آگهی‌های لازم را در مورد این عمل جراحی دریافت خواهید کرد، لطفا با ما همراه باشید.

اینفوگرافی بازسازی سینه و ترمیم پستان
اینفوگرافی بازسازی سینه و ترمیم پستان

روش های جراحی بازسازی سینه کدامند؟

بازسازی سینه شامل چندین روش است که در مراحل مختلف انجام می‌شود و می‌تواند در زمان ماستکتومی یا بعد از آن انجام گیرد. بازسازی بافت سینه به طور کلی به دو دسته تقسیم می‌شود: 1) بازسازی مبتنی بر ایمپلنت یا بازسازی فلپ (در روش بازسازی فلپ (یا اتولوگ) از بافت بدن خود فرد برای تشکیل سینه جدید استفاده می‌کنند) و 2) بازسازی سینه با پروتز یا ایمپلنت سینه برای کمک به تشکیل یک برجستگی در ناحیه سینه. در ادامه با ویژگی و انواع این دو جراحی آشنا می‌شوید:

  • بازسازی با فلپ

در بازسازی سینه با فلپ، جراح بافتی را از بدن شما (بافت اتولوگ) می‌گیرد و از آن برای تشکیل حجم سینه استفاده می‌کن؛ وی معمولاً بافت را از قسمت تحتانی شکم (شکم) می‌گیرد با این حال می‌تواند بافت مورد نظرش را از ران، پشت یا پایین نیز انتخاب نماید. جراح ممکن است چربی، پوست، رگ‌های خونی و ماهیچه‌ها را از این قسمت‌های بدن جدا کند تا یک سینه جدید و متعارف را برای فرد تشکیل دهد. پزشکان اصطلاحا این بافت را فلپ می‌نامند. انواع مختلفی از فلپ‌ها وجود دارند که عبارت هستند از:

  1. فلپ DIEP
  2. فلپ TRAM
  3. فلپ (LD) یا Latissimus dorsi
  4. فلپ IGAP
  5. فلپ SGAP
  6. فلپ PAP
  7. فلپ TUG
  8. فلپ SIEA (یا فلپ SIEP)
  • بازسازی سینه با پروتز سینه

در ترمیم و بازسازی سینه با پروتز یا ایمپلنت، جراحان از یک ایمپلنت نمکی یا سیلیکونی برای بازسازی بافت سینه استفاده می‌کنند. گاهی اوقات جراحان از ترکیبی از ایمپلنت‌ها و بافت‌های بدن فرد استفاده می‌کنند که مزایای مختص به خود را دارد. بازسازی با ایمپلنت می‌تواند همزمان با ماستکتومی اتفاق بیفتد یا اینکه آن را بعد از ماستکتومی انجام داد. این روش را که ترمیم سینه با پستان مصنوعی نیز می‌نامند انواع مختلفی دارد که عبارت هستند از:

  1. زیر عضله قفسه سینه: جراح عضله قفسه سینه را بالا می‌برد و ایمپلنت را زیر آن قرار می‌دهد.
  2. بالای عضله قفسه سینه: جراح ایمپلنت را در بالای عضله قفسه سینه قرار می‌دهد. فرد ممکن است به زمان ریکاوری زیادی نیاز نداشته باشد زیرا ماهیچه قفسه سینه او در جای خود باقی می‌ماند.
  3. ایمپلنت با گسترش دهنده بافت: جراح یک منبسط کننده را زیر پوست قرار می‌دهد.

روش های بازسازی سینه

نحوه جراحی بازسازی سینه چگونه است؟

جراحان پلاستیک عمل بازسازی سینه را در بیمارستان انجام خواهند داد و به وسیله بیهوشی کامل فرد را حین عمل در آرامش نگه می‌دارند، بنابراین فرد در خواب خواهد بود و در طول جراحی هیچ دردی احساس نمی‌کند. در حالی که فرد در بیهوشی کامل به سر می‌برد، جراح بازسازی پستان را با ایجاد برش در ناحیه زیر پستان شروع می‌کند. اگر ایمپلنت یا پروتز سینه را انتخاب کرده باشید، وی ایمپلنت را در قفسه سینه شما قرار می‌دهد. اگر در حال انجام عمل فلپ باشید، از یک قسمت بدن شما بافت می‌گیرند و سینه جدید را تشکیل می‌دهند و مکان آن را با دقت انتخاب می‌نمایند.

در طول عمل جراحی پزشک ممکن است یک درن (لوله نازک) را به زیر پوست فرد وارد کند و یک انتهای لوله از قفسه سینه بیرون بزند. این لوله در واقع حین بهبودی، مایع و خون تجمیع شده را تخلیه می‌کند و در نهایت زمانی که دیگر به لوله‌ها نیاز نباشد، پزشک آن‌ها را برمی‌دارد. در پایان کار محل برش با بخیه‌های ریز و داخلی بسته می‌شود و پانسمان روی آن قرار می‌گیرد.

آیا می‌توان نوک سینه را نیز بازسازی کرد؟

برخی از انواع ماستکتومی نوک پستان و آرئول را در جای خود باقی می‌گذارند (ماستکتومی با حفظ نوک پستان). آرئول پوست تیره‌ای است که نوک سینه را احاطه کرده است. در صورت لزوم پزشکان می‌توانند یک نوک پستان جدید را ایجاد کنند! آن‌ها این کار را با انتقال پوست از قسمت دیگری از بدن (پیوند پوست) یا پوست موضعی روی سینه برای شکل دادن به نوک پستان انجام می‌دهند. برخی از افراد پس از بازسازی نوک پستان، خالکوبی و تاتو سه بعدی آرئول را انتخاب می‌کنند تا به کمک هنرمندان تاتوکار، ظاهری طبیعی از آرئول را بعد از بازسازی سینه و نوک آن ایجاد کنند.

کاندید مناسب برای عمل بازسازی سینه چه کسی است؟

شما ممکن است کاندیدای خوبی برای بازسازی سینه باشید اگر:

  1. می‌توانید به خوبی با تشخیص و درمان خود کنار بیایید.
  2. بیماری خاص دیگری که ممکن است بهبودی را مختل کند، ندارید.
  3. دیدگاه مثبت و اهداف واقع بینانه‌ای برای بازگرداندن حجم سینه خود دارید.
  4. با وجود خطوط برش که برای همیشه قابل مشاهده بر روی سینه خواهند بود کنار بیایید.

فرد مناسب برای عمل سینه

نکات مهم قبل و بعد از جراحی ترمیمی سینه

به نکات زیر در مورد شرایط قبل و بعد از عمل ترمیمی سینه توجه کنید:

قبل از جراحی

 ابتدا جراح شما یک معاینه جامع انجام می‌دهد. وی سینه‌های شما را اندازه گرفته و از آن‌ها عکس می‌گیرد. در این زمان لازم است که در مورد سلامتی خود، داروهایی که مصرف می‌کنید و هر عمل جراحی که قبلا انجام داده‌اید به پزشک خود بگویید. جراح شما ممکن است از شما بخواهد که مصرف برخی داروها (مانند رقیق کننده‌های خون) را قبل از انجام عمل متوقف کنید و همچنین برای مدتی از مصرف الکل و دخانیات پرهیز نمایید.

بعد از جراحی

 پس از جراحی ممکن است لازم باشد تا یک هفته در بیمارستان بستری بمانید. تیم پزشکی برای اطمینان از طی شدن صحیح روند بهبودی، شما را زیر نظر خواهند داشت. احتمالا ممکن است یک سوتین مخصوص بعد از جراحی به شما بدهند تا همانطور که سینه‌های شما بهبود می‌یابند، سوتین از سینه‌هایتان حمایت کند و تورم آن را کاهش دهد. هنگامی که زمان رفتن به خانه و مرخصی فرا می‌رسد، پزشکتان دستورالعمل‌هایی را در مورد نحوه مراقبت از خود به شما می‌دهد. وی با تجویز داروهای مسکن و آنتی بیوتیکی به شما کمک می‌کند تا درد و عفونت پس از جراحی بازسازی سینه را مدیریت کنید. احتمالا به مدت 3 الی 6 ماه از انجام فعالیت‌های ورزشی و مصرف دخانیات الکل منع شوید.

خطرات و مشکلات پس از جراحی بازسازی سینه چه هستند؟

مانند هر روش جراحی دیگری، خطرات عمل بازسازی سینه شامل عفونت و خونریزی است. معمولا عوارض جدی در صورتی به وجود می‌ایند که فرد پزشک باتجربه‌ای را انتخاب نکرده باشد. در این صورت عوارض جراحی بازسازی پستان ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  1. لخته شدن خون: این عارضه ممکن است بعد از انجام برخی از انواع جراحی‌های فلپی اتفاق بیفتد.
  2. سینه‌هایی که اندازه یا شکل متفاوتی دارند: ممکن است در اثر عملکرد عجولانه پزشک، کل حجم یا نوک سینه‌ها و آرئول‌ها متقارن نشوند.
  3. کبودی یا زخم در اطراف سینه های بازسازی شده: تمام جراحی‌های بازسازی بافت سینه جای زخم بر جای می‌گذارند که برخی از آن‌ها ممکن است به مرور زمان محو شوند.
  4. نکروز: مرگ بافت پیوندی پس از جراحی فلپی.
  5. مشکلات ایمپلنت (برای بازسازی ایمپلنت): این مشکلات می‌توانند شامل چین و چروک، موج دار شدن و پارگی در ایمپلنت باشد.
  6. احساس اذیت در محل تحت درمان: ضعف، درد یا حساسیت در محل اهدا کننده بافت پس از عمل بازسازی با فلپ. محل‌های اهدا کننده بافت ممکن است شامل قسمت تحتانی شکم، ران، پشت یا پایین باشد.

نتایج جراحی بازسازی و ترمیم سینه

جراحی بازسازی سینه به طور معمول در طول یا بلافاصله پس از ماستکتومی و در برخی موارد، لامپکتومی انجام می‌شود. بازسازی بافت پستا‌ن همچنین می‌تواند ماه‌ها یا حتی سال‌ها پس از ماستکتومی یا لامپکتومی انجام شود. در حین بازسازی یک جراح پلاستیک با استفاده از ایمپلنت مصنوعی یا فلپ بافتی از محل دیگر بدن (بازسازی اتولوگ) اقدام به ظاهر سازی پستان نماید. ظاهر متعادل و متقارن سینه نتیجه ایده آلی است که در صورت انتخاب یک جراح حرفه‌ای و مجرب به دست خواهید آورد.

جراحان پلاستیک به طور مداوم تکنیک‌ها و زمان‌بندی بازسازی پستان‌ها را اصلاح می‌کنند تا از رضایت‌بخش بودن نتایج (هم از نظر فیزیکی و هم از نظر احساسی) اطمینان حاصل کنند با این حال، این احتمال وجود دارد که افراد به طور 100 درصدی از نتایج عمل خود راضی نباشند. به طور معمول ماندگاری این متدها طولانی مدت هستند و در صورت رعایت نکات مراقبتی گوشزد شده توسط پزشک، بر میزان دوامشان افزوده می‌گردد.

منبع
clevelandclinicplasticsurgerybreastcancer

دکتر سعید شیرنگی

دکتر سید سعید شیرنگی پس از اخذ مدرک دکترای پزشکی عمومی در سال 1384 از دانشگاه علوم پزشکی ایران، در سال 1388 دکترای تخصصی جراحی عمومی را از دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت نمودند و سپس در سال 1394 با مدرک دکترای فوق تخصصی جراحی پلاستیک و زیبایی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی فارغ التحصیل گردیدند. دکتر سید سعید شیرنگی فوق تخصص جراحی پلاستیک در کرج مشغول فعالیت بوده و خدمات درمانی و زیبایی به بیماران ارائه می نمایند.

یک نظر

  1. مطلب مفیدی بود من به سرطان سینه مبتلا هستم و این موضوع نگران کننده بود برای من
    اما امید رو در من زنده کردین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *