دلایل قرینه نبودن سوراخ های بینی

فهرست محتوا
سوراخهای بینی ناهموار یا نامتقارن موضوعی بسیار شایعتر از آن چیزی است که بیشتر مردم تصور میکنند، این مشکل میتواند باعث خجالت افراد شده و از همه مهمتر ممکن است با تعدادی از نگرانیهای عملکردی از جمله ناراحتی یا پیچیده شدن الگوهای طبیعی تنفس همراه باشند. نامتقارن بودن سوراخ های بینی پس از عمل به جز اشکال در جراحی بینی میتواند دلایل دیگری نیز داشته باشد که در زیر به آنها میپردازیم:
انحراف سپتوم: نا متقارن بودن سوراخهای بینی اغلب نتیجه انحراف تیغه بینی و یا تفاوت در شکل غضروفهای آلار است که با نامرتب بودن تیغه بینی مشخص میشودغضروفهای آلار، غضروفهای پایینی اسکلت بینی هستند که بین سوراخهای بینی و اطراف لبههای آنها قرار دارند که آنها را به crura داخلی (نزدیک ترین قسمت به خط وسط) و crura جانبی تقسیم میکنند. بالا پایین بودن بودن سوراخ بینی بعد از عمل نیز میتواند ناشی از چرخش غضروف جانبی آلار به سمت بالا در یک طرف یا به دنبال عفونت پس از عمل و یا ضربه باشد.
ژنتیک وراثت : ژنتیک نیز نقش زیادی در شکل و اندازه بینی دارد. به این ترتیب، ویژگیهای زیبایی شناختی ناخواسته در بینی (مانند سوراخهای بینی ناصاف، برجستگیها، و غیره) اغلب در خانوادهها دیده میشود.
جراحت: انحراف تیغههای بینی (و در نتیجه سوراخهای بینی نامتقارن) گاهی اوقات نتیجه آسیبهای شدید است، مانند آسیبهایی که در حین ورزش یا تصادف ایجاد میشوند.
نامتقارن بودن سوراخ های بینی پس از عمل در نتیجه جراحیهای قبلی نیز امکانپذیر است. هنگامی که جراحی بینی توسط یک جراح پلاستیک واجد شرایط انجام میشود، به ندرت عوارض جدی ایجاد میشود. با این حال، جراحان با تجربه کمتر نیز احتمال بیشتری برای ایجاد نتایج رضایت بخش دارند ولی در موارد نادر نیز، سوراخهای بینی ناصاف ممکن است نتیجه جراحی نادرست جراح کم تجربه باشد.
عدم تقارن سوراخ های بینی بعد از جراحی بینی
در حالت کلی تقارن سوراخهای بینی یکی از عوامل موثر در جذابیت چهره یک فرد است. در حالت ایده آل، صورت ما قرار است در هر دو طرف متعادل و یکنواخت به نظر برسد. متأسفانه نامتقارن بودن سوراخ های بینی پس از عمل یکی از مشکلاتی است که در صورت انتخاب یک پزشک کم تجربه احتمال وقوع آن وجود دارد البته اگر تقریباً بلافاصله پس از جراحی، سوراخهای بینی شما ناهموار به نظر میرسند، جای ترس و نگرانی وجود ندارد ملاک اصلی سنجش تقارن صحیح سوراخهای بینی پس از پایان دوره نقاهت اولیه است که در اکثر مواقع بایستی به حالت عادی برگردند چون در دو هفته اول بسیاری از عوامل میتوانند باعث نامتقارن یا بالا پایین بودن سوراخ بینی بعد عمل شوند که از جمله آنها میتوان تورم را نام برد که باعث متفاوت دیده شدن سوراخهای بینی میشود.
ترمیم سوراخ بینی بعد از عمل
اگر یکبار جراحی بینی انجام دادهاید و با مشکل نامتقارن بودن سوراخ های بینی پس از عمل مواجه هستید بهتر است بدانید که گاها نتیجه نهایی عمل بینی یکسال طول میکشد تا به طور دقیق نمایان شود. اگر پس از طی این زمان همچنان سوراخهای بینی ناصاف داشتید بایستی اینبار در انتخاب پزشک خود دقت لازم را به خرج دهید چرا که عمل دوم برای بهبود نامتقارنی سوراخ بینی از حساسیت بالایی برخوردار است. دکتر سعید شیرنگی یکی از متخصصان جراحی پلاستیک است که با واقف بودن به حساسیت جراحی دوم بینی با شما در رابطه با نگرانیهایتان در رابطه با رینوپلاستی قبلی و جدید صحبت کرده به شما تضمین میدهد که برخلاف اولین تجربه جراحی بینی شما، نتیجهای شاد و سالم داشته باشید.
اقدامات پیشگیری نامتقارن بودن سوراخ های بینی
به منظور پیشگیری از نامتقارن بودن سوراخ های بینی پس از عمل راه هایی وجود دارد که در زیر به آنها خواهیم پرداخت:
- برای به حداقل رساندن عدم تقارن ناشی از تورم حتماً بایستی دستورالعملهای پزشک خود بعد از عمل را رعایت کنید. به عنوان مثال استفاده از کمپرس سرد میتواند تا حدودی در کاهش تورم موثر واقع شود.
- اطمینان حاصل کنید که از فشار دادن به بینی یا آسیب رساندن به آن ناحیه خودداری میکنید، به عنوان مثال توصیه میشود تا مدتی پس از جراحی بینی از عینک استفاده نکنید چرا که فشار ناشی از عینک روی بینی میتواند باعث تغییر در نتیجه نهایی عمل شود.
- از دستکاری بینی و تماس بیش از حد با بینی خودداری کنید تا از بروز نامتقارنی در بینی پیشگیری کنید.
ورم سوراخ بینی بعد از عمل
یکی از شایعترین عوارض بعد از عمل ورم سوراخ بینی است که این خود یکی از دلایل نامتقارن بودن سوراخ های بینی پس از عمل در روزها و هفتههای اول است. این تورم به خصوص اگر برای تکمیل عمل نیاز به شکستگیهای جراحی باشد بیشتر نیز خواهد بود. با این حال، نکات و ترفندهای زیادی وجود دارند که میتوانید از آنها برای به حداقل رساندن تورم بعد از عمل در بینی و صورت خود استفاده کنید. عواملی که در میزان تورم بعد از عمل بینی تاثیر میگذارند عبارتند از :
- جنس پوست: پوست ضخیم، چرب یا پوست حساس به کبودی سریعتر از سایر انواع پوستها متورم میشود.
- عمل ثانویه بینی: به دلیل بالا بودن حساسیت عمل مجدد بینی دوره بهبود تورم در این شرایط دو برابر طول میکشد.
- کوچکتر شدن بیش از اندازه بینی: چون حین جراحی اولیه بینی هیچ پوستی برداشته نمیشود پس در صورتی که نیاز به بازسازی مجدد بینی باشد به دلیل دستکاری احتمالی پوست میزان ورم بینی نیز بیشتر خواهد بود.
- گوشتی یا استخوانی بودن بینی نیز در میزان ورم بعد از عمل بینی تاثیر میگذارد، طبیعتا بینیهای گوشتی دوره بهبودی طولانیتری نسبت به بینیهای استخوانی دارند.
برای بهبود میزان ورم میتوانید موارد زیر را به مدت دو هفته رعایت کنید:
- سر خود را بالا نگه دارید تا مایع به درستی از صورت شما خارج شود.
- از کمپرس خنک روی پیشانی و گونههای خود استفاده کنید ولی هرگز نباید یخ یا کمپرس سرد را مستقیماً روی بینی یا پوست خود قرار دهید. از یک پارچه نازک برای ایجاد یک مانع بین یخ و پوست خود استفاده کنید. قرار دادن یخ یا کمپرس سرد به طور مستقیم روی بینی میتواند جریان خون را در آن ناحیه تغییر داده و بر شکل جدید بینی فشار بیاورد. رطوبت همچنین میتواند گچ را مرطوب کرده و منجر به افتادن زودرس آن شود.
- فعالیتهایی را که تورم را تشدید میکنند محدود کنید از جمله این فعالیتها میتوان مصرف الکل، مصرف نمک اضافی، قرار گرفتن در معرض گرمای بیش از حد، آفتاب سوختگی، ضربه مجدد به همان ناحیه بعد از جراحی را نام برد.
- منبع: tomlintnermd