نحوه شست و شو و تمیز کردن بینی بعد از عمل بینی

فهرست محتوا
عمل زیبایی بینی، از عملهای باز محسوب میشود که بریدگی و شکستگیهای مختلفی را در ناحیه بینی به همراه دارد. از این رو تمیز کردن بینی بعد از عمل بینی ممکن است برای برخی افراد کمی سخت باشد. افرادی که عمل رینوپلاستی را انجام میدهند، ممکن است بپرسند که بعد از عمل بینی چگونه داخل بینی را تمیز کنیم؟ با وجود بانداژ روی بینی ممکن است این کار اذیت کننده باشد؛ اما باید بدانید که شستشوی بینی بعد از عمل جراحی اهمیت بالایی دارد تا از عفونت زخمها جلوگیری کند. از طرفی تمیز شدن مداوم قسمتهای داخل بینی و زخمها باعث میشود تا بهبودی آنها سریعتر انجام گیرد و روند درمان سرعت بگیرد.
برای اطلاع از هزینه و مشاوره رایگان با کلینیک دکتر سعید شیرنگی تماس حاصل فرمایید.
مشاوره تلفنی : 09128490324
مشاوره واتس اپ: 09108822057


در این مقاله، مزایا و اهمیت شستشوی داخل بینی بعد از عمل جراحی را مورد بررسی قرار میدهیم. بدین صورت برای افرادی که به تازگی عمل رینوپلاستی را انجام دادهاند، میتواند مطالب مهمی داشته باشد.
جلوگیری از عفونت با تمیز کردن بینی بعد از عمل
شستشوی بینی بعد از عمل رینوپلاستی اهمیت بالایی دارد زیرا لختههای خون در بینی باعث میشوند تا این فضای کوچک انسداد پیدا کند و بینی حالت کیپ شده به خود گیرد. حتی اگر از عفونتهای ناشی از آلودگی فضای داخلی بینی چشمپوشی کنیم، به علت اینکه بینی به عنوان مجرای اصلی تنفسی در نظر گرفته میشود، در روزهای اول باید آن را تمیز کرد تا مجرای تنفسی دچار آسیب نشود و فرد بتواند به راحتی نفس بکشد.
بعد از هر عمل جراحی یکی از عوارض شایع که ممکن است هر کسی را تهدید کند، عفونت زخمهایی است که ایجاد شده است. تمیز کردن بینی بعد از عمل به منظور جلوگیری از عفونت بینی باید مدنظر قرار گیرد زیرا این بخش نه تنها مجرای راه تنفسی است بلکه با قسمتهای سینوسها و سر نیز ارتباط دارد. پس میتواند بیماریهایی مانند عفونت سینوسها و حتی مننژیت را در صورت عفونتهای شدید به همراه داشته باشد. برای جلوگیری از بروز این مشکلات، بدانیم که چگونه داخل بینی را بعد از عمل تمیز کنیم؟
هنگام جراحی بینی، برشهایی ایجاد اعمال میگردد که باعث میشود خون و مواد خلط مانند، بعد از عمل جراحی درون مجرای بینی جمع شوند. تنگی نفس و گرفتگی بینی را ممکن است به شدت احساس کنید اما باید از همان ابتدا تمیز کردن بینی را مدنظر قرار دهید.
مطالب بیشتر: آفتاب گرفتن بعد از عمل بینی
مزایای تمیز کردن بینی بعد از عمل زیبایی بینی
باید ببینیم که آیا تمیز کردن بینی بعد از عمل مزایای را نیز به همراه دارد و میتواند بر روی نتیجه عمل رینوپلاستی تاثیرگذار باشد؟ تمیز کردن بینی بعد از عمل، علاوه بر جلوگیری از بروز عفونت، باعث بهبود سریعتر زخمها و شکستگیهای استخوانهای بینی میشود. در طی عمل جراحی بینی ممکن است استخوانهای بینی با توجه به نیاز فرد شکسته شوند و پزشک فرم آنها را تغییر دهد.
برشهای مختلفی روی بینی انجام میشوند و تا زمانی که این زخم و شکستگیها ترمیم نشوند، فرد عوارض عمل جراحی رینوپلاستی را تجربه میکند. پس اگر میخواهید سریعتر بهبود پیدا کنید و روند درمان تسریع شود، باید تمیز کردن بینی بعد از عمل را حتماً مدنظر قرار دهید. با تمیز کردن بینی، تنفس راحتتر شده و اکسیژن بیشتری به بدن میرسد و همین عامل نیز باعث میشود تا حال عمومی فرد سریعتر به حالت عادی برگردد.
اما چگونه میتوان این کار را انجام داد و چگونه داخل بینی را بعد از عمل تمیز کنیم؟ ممکن است روشهای مختلفی برای تمیز کردن بینی وجود داشته باشد. معمولاً پس از عمل، روشهای تمیز کردن بینی به فرد آموزش داده میشود و پزشک این موارد را به عنوان مراقبتهای پس از عمل به او یادآوری میکند.
چگونه داخل بینی را بعد از عمل تمیز کنیم؟
به طور کلی روشهای زیر را برای تمیز کردن بینی میتوان به کار گرفت:
-
برداشتن لختهها و تمیز کردن بینی بعد از عمل با گوش پاک کن
لختههایی را که پس از عمل ایجاد میشوند، باید از مجرای بینی بیرون آورید. میتوانید یک محلول آب نمک را برای نرم شدن و جدا شدن لختهها استفاده کنید. برای تمیز کردن بینی بعد از عمل با گوش پاک کن باید آب نمک یا سالین را با یک گوش پاککن به آرامی درون حفره بینی ببرید و هنگامی که لختهها نرم شدند، توسط گوش پاککن آن ها را بیرون آورید. دقت داشته باشید که به هیچوجه در صورت خشک بودن لختهها، با گوش پاککن یا انگشت آن ها را بیرون نکشید؛زیرا موجب خونریزی میشود.
-
تمیز کردن بینی با پراکسید هیدروژن و سالین
این ماده ضدعفونیکننده برای تمیز کردن بافتهای بدن مورد استفاده قرار میگیرد. پراکسیدهیدروژن، عوامل بیماریزا و میکروبها را از بین میبرد. نحوه تمیز کردن بینی بعد از عمل بدین صورت است که گوش پاککن را به این محلول آغشته کرده و درون بینی را با آن تمیز کنید. به علاوه میتوانید محلول سالین را هر چند ساعت یکبار درون حفره بینی اسپری کنید.
-
استفاده از کرم آنتی بیوتیک پولیسپورین
برای جلوگیری از عفونت و تمیز کردن بینی، بایستراسین یا پلیسپورین که یک کرم موضعی است و خاصیت آنتیبیوتیک دارد، برای بهبود لختههای خون و جلوگیری از عفونت استفاده میشود. پس از هر بار شستشو بینی با پراکسید هیدروژن، میتوانید از این ماده به درون بینی خود استفاده کنید.
اهمیت شستن صورت بعد از عمل بینی | تمیز کردن بینی برای جلوگیری از بروز عفونت |
نحوه تمیز کردن بینی | در سه هفته اول تنها مجاز هستید با گوشت پاککن و قطره بینی برای تخلیه مخاط بینی و تمیز کردن آن استفاده کنید. از هفته چهار به بعد میتوانید با سرم مخصوص، داخل بینی را تمیز کنید. |
نحوه استفاده از سرم |
|
مطالب بیشتر: تورم چشم بعد از عمل بینی
اهمیت شستشوی داخل بینی بعد از عمل جراحی
البته در هفتههای اول بعد از عمل باید با گوش پاککن و به روشهایی که گفته شد، بینی را تمیز کنید. تمیز کردن بینی بعد از عمل و در هفته سوم به بعد میتواند با شستشوی بینی انجام گیرد. اهمیت شستشوی داخل بینی بعد از عمل جراحی بسیار زیاد است زیرا مواد مانده در حفرههای بینی را بیرون میآورد و به تمیز شدن کامل این قسمت میانجامد. در این زمان زخمهای موجود در حفره بینی ترمیم شدهاند و میتوانید بهراحتی بینی خود را شستشو دهید. برای شستشو دادن بینی، از محلول نرمال سالین استفاده میشود.
مطالب بیشتر: عوارض دستکاری بینی بعد از عمل بینی
جمع بندی درباره شست و شوی بینی بعد از عمل
برای اینکه دچار عفونتهای مختلف پس از عمل جراحی بینی نشوید، باید نحوه تمیز کردن بینی بعد از عمل را بدانید. در روزهای ابتدایی بعد از عمل باید فقط با گوش پاککن و محلول یا داروهایی که به شما تجویز میشود، بینی را تمیز کنید. از هفته سوم به بعد میتوانید برای شستشوی بینی اقدام کنید. باید به یاد داشته باشید که عمل جراحی بینی را در یک کلینیک معتبر و تحت نظر پزشکی ماهر انجام دهید تا بعد از عمل تمامی روشهای تمیز کردن بینی بعد از عمل را برای شما شرح بدهد و نتیجه بهتری از عمل زیبایی بینی خود ببینید.
مراحل تمیز کردن بینی بعد از جراحی بینی
همانطور که گفته شد تمیز کردن بینی باید به گونهای باشد که از بروز عوارضی همانند عفونت جلوگیری شده و از سوی دیگر نحوه تمیز کردن باعث فشار و یا ضربه به بینی نشود. بنابراین در سه هفته اول، از گوش پاککن برای تمیز کردن بینی و همچنین قطره بینی برای تخلیه مخاط استفاده میشود. به هیچ عنوان نباید فشاری به ناحیه بینی وارد شده و یا حتی برای پاک کردن مخاط نیز نباید دستمال را بر روی بینی بکشید. از هفته سوم به بعد شما میتوانید شستشوی بینی را آغاز نمایید. بهترین راهکار، استفاده از اسپری یا سرم شستشوی بینی است. برای این منظور باید طبق مراحل زیر عمل نمایید:
- باید یک سرنگ از داروخانه تهیه کنید.
- مقداری از محلول سرم شستشو را به داخل سرنگ کشیده و سر خود را کمی به سمت پایین و جلو بیاورید.
- محلول داخل سرنگ را بسیار آرام به داخل بینی وارد کنید.
- به آرامی هوای داخل بینی را خارج کنید بگونهای که گویی در حال فین کردن هستید.
بعد از اتمام این کار، تمامی مخاط و حتی لختههای خون در داخل بینی خارج خواهند شد. هر دو مجرای بینی را به این روش تمیز کنید. معمولاً هر ۴ تا ۶ ساعت یکبار و برای مدت یک ماه باید این روش شستشوی بینی را ادامه دهید.