جراحی بینیمقالات

برداشتن قوز بینی با جراحی قوز بینی

در پاسخ به این سوال که قوز بینی چیست و چه نوع علائمی دارد، باید بگوییم که بینی در بیشتر افراد، شامل دو قسمت است که ناحیه بالایی آن در همه افراد استخوانی و ناحیه پایینی آن (نوک بینی)، غضروفی می‌باشد. اگر در محل اتصال این دو قسمت، بدشکلی ایجاد شود،اصطلاحا به آن قوز بینی گفته می‌شود. چند سالی است که مردم به دنبال از بین بردن قوز بینی با رینوپلاستی هستند؛ زیرا شکل بینی و به ویژه پل بینی، به شدت روی حالت کلی صورت تأثیر می‌گذارد. در برخی مواقع، قوزهای بزرگ و شدیدی که همراه با انحراف بینی هستند، می‌توانند منجر به ایجاد مشکل در تنفس افراد نیز بشوند و به همین دلیل آن‌ها را به یک کاندید مناسب برای رفع قوز بینی با جراحی می‌کند. در ادامه این بخش از مطلب به روش های از بین بردن قوز بینی با جراحی و بدون جراحی خواهیم پرداخت. 

اینفوگرافی برداشتن قوز بینی با جراحی
اینفوگرافی برداشتن قوز بینی با جراحی

درخواست مشاوره تخصصی جراحی بینی با دکتر سعید شیرنگی

"*" indicates required fields

عمل زیبایی بینی کار هر پزشکی نیست و تجربه زیاد، مهارت و سابقه درخشانی را می‌طلبد. به این ترتیب نباید جراحی و اصلاح قوز بینی خود را به دست افرادی ناشناس و یا کم سابقه‌ای بسپارید که نتایج بعد از عمل را به خطر بیاندازند و شما را در معرض انواع عوارض جانبی این جراحی قرار دهند.

برای دریافت مشاوره رایگان و دریافت نوبت با مشاورین زیبایی ما تماس بگیرید. 

شماره تماس: 09128490324
آدرس صفحه اینستاگرام دکتر سعید شیرنگی

عمل قوز بینی

بررسی علائم قوز بینی

انواع قوز بینی عبارت است از: قوز بینی کاذب، قوز بینی واقعی و قوز بینی پنهان. نحوه تشخیص قوز بینی بر عهده یک جراح پلاستیک و یا متخصص گوش و حلق و بینی است که با معاینه فیزیکی و عکسبرداری از بینی، انجام می‌گیرد و با توجه به نوع آن، اقدام به اصلاح قوز بینی با جراحی بینی می‌نماید. برخلاف انحراف تیغه یا سپتوم بینی، که یک بیماری پزشکی به شمار می‌رود و می‌تواند کانال تنفسی را تحت تاثیر قرار دهد، قوز بینی به تنهایی، به طور معمول بر کیفیت تنفس تأثیر نمی‌گذارد.

در حالت کلی، وجود قوز در بینی نسبتاً شایع است و معمولاً به دلیل وجود استخوان یا غضروف اضافی (بسته به نوع بینی) ایجاد می‌شود. این برآمدگی‌ها دارای اشکال و اندازه‌های مختلفی هستند که بسته به ویژگی‌ها و عامل ایجاده کننده‌شان، می‌توان تحت نظر پزشک برای رفع قوز بینی با جراحی اقدام نمود.

مطالب بیشتر: جراحی انحراف بینی

عوامل ایجاد کننده قوز بینی

دلایل ایجاد قوز روی بینی در هر فرد نسبت به دیگری متفاوت می‌باشد. پل بینی ساختاری است که بینی را به صورت متصل می‌کند و جنس آن ترکیبی از استخوان و غضروف است که می‌توان جراحی و اصلاح قوز بینی را برای آن‌ها در نظر گرفت. از عوامل ایجاد کننده قوز روی بینی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • قوز بینی در اثر ضربه: وارد شدن ضربه یا صدمه به بینی می‌تواند باعث ایجاد قوز شود. در صورتی که اقدام درمانی برای آن در نظر گرفته نشود و استخوان بینی به صورت ناهموار بهبود یابد، می‌تواند منجر به ایجاد قوز روی بینی گردد.
  • قوز بینی مادرزادی: همان طور که می‌دانید، نوزادان تا حدود 2 سالگی، استخوان‌های بسیار نرمی دارند. گاهی حین تولد نوزاد (مخصوصا در زایمان طبیعی) اعمال فشار زیاد روی ناحیه صورت، باعث تغییر شکل استخوان بینی نوزاد می‌شود.
  • قوز ژنتیکی: برخی از افراد از طریق ژنتیک، قوز بینی را به ارث می‌برند. این برآمدگی‌ها ممکن است همیشه از کودکی ظاهر نشوند و گاهی در دوران بلوغ هنگامی که بینی رشد می‌کند، قابل رویت شوند.

عوامل ایجاد کننده قوز بینی

روش‌های درمان قوز بینی با جراحی

رفع قوز بینی با جراحی به دو دسته تقسیم می‌شود: جراحی بینی باز و جراحی بینی بسته، که هرکدام ویژگی و مزایای مختص به خود را دارند و پزشک بعد از معاینه بینی، تصمیم می‌گیرد که کدام روش بیشتر مناسب هر فرد است. در حالت کلی، روش جراحی را یک نوع روش تهاجمی می‌دانند که ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد عوارض مختلف شود. توصیه می‌شود که اگر قصد انجام عمل بینی را دارید، حتما یک پزشک باتجربه را برای خود انتخاب نمایید. در ادامه به معرفی و توضیح انواع روش‌های اصلاح قوز بینی می‌پردازیم.

روش‌های درمان قوز بینی با جراحی
برای رفع قوز بینی چه کنیم

جراحی بینی باز

جراحی و اصلاح قوز بینی سنتی که به آن جراحی زیبایی بینی باز نیز گفته می‌شود، متداول‌ترین روش برای برداشتن دائمی قوز بینی است. این جراحی به بیهوشی عمومی نیاز دارد و در طی آن یک جراح پلاستیک، یک برش کوچک در ناحیه پایین بینی ایجاد می‌کند و پوست آن را تا حدود مشخصی بالا می‌برد تا بتواند نمای کاملی از استخوان و غضروف بینی را ببیند. سپس جراح، خط بینی را سمباده می‌زند و تغییر شکل می‌دهد، که این تغییر دادن ممکن است شامل شکستن و تنظیم مجدد استخوان‌های بینی برای بهبود شکل آن باشد. پس از جراحی، بینی فرد تا یک هفته در یک آتل پوشانده می‌شود و بهبودی او به طور متوسط ​​3 هفته طول خواهد کشید.

برداشتن قوز بینی با جراحی بینی بسته

طی جراحی زیبایی بینی بسته، جراح پلاستیک به جای ایجاد یک برش قابل مشاهده در قسمت زیر بینی، تیغ را وارد سوراخ های بینی می‌کند و از آن‌جا به ناحیه قوز دست می‌یابد. این روش نیز مانند جراحی باز، به بیهوشی عمومی نیاز دارد. جراح از طریق سوراخ‌های بینی، روی استخوان و غضروف بالای مجاری بینی، اصلاحاتی را ایجاد می‌کند. جراحی و اصلاح قوز بینی به روش بسته، معمولاً به زمان بهبودی کمتری نیاز دارد و بهبودی کامل آن بین 1 تا 2 هفته خواهد بود. لازم به ذکر است که همه افراد ممکن است کاندید مناسبی برای انجام این روش نباشند؛ به هر حال مشاوره قبل از عمل بینی قوز دار با پزشک می‌تواند همه نکات را برای فرد زیباجو، شفاف نماید.

علائم قوز بینی روش‌های درمانی جراحی باز و بسته روش‌های غیر جراحی
– قوز بینی کاذب: فرورفتگی و گودی پایه بینی باعث قوزدار دیده شدن بینی می‌شود.

 

 

– قوز بینی واقعی: افراد در قیمت استخوان بینی دارای برآمدگی و قور هستند.

– قوز بینی پنهان: افراد دارای قوز بینی هستند اما زیاد مشخص نیست.

Ø جراحی بینی باز:

– متداول‌ترین روش جراحی بینی.

– نیاز به بیهوشی

– ایجاد برش بر روی بینی و بالا بردن پوست آن.

– سمباده زدن خط بینی برای اصلاح قوز آن.

Ø جراحی بینی بسته:

– نیاز به جراحی بینی.

– دست پیدا کردن به قوز بینی از طریق وارد کردن تیغ به سوراخ‌های بینی.

– ایجاد اصلاحات روی استخوان و غضروف بالای مجاری بینی.

– درمان قوز بینی با سوهان:

کشیدن سوهان روی قوز بینی و تراش دادن آن و شستشوی آن با سرم شستشو

– از بین بردن قوز بینی با تزریق ژل:

تزریق ژل در قسمت‌هایی از بینی و پر کردن آن و از بین رفتن برآمدگی و دیده نشدن آن.

– از بین بردن قوز بینی با تزریق چربی:

تزریق چربی در قسمت‌هاییی از بینی و حذف قوز و برآمدگی آن.

– حذف قوز از طریق لیفت با نخ:

کاهش و تغدیل شدت قوز بینی به کمک وارد کردن نخ‌های جاذب از نوک بینی به سمت بالا.

روش‌های درمان قوز بینی بدون جراحی

برخلاف روش‌های تهاجمی بالا که جهت رفع قوز بینی با جراحی مورد استفاده قرار می‌گیرند، روش‌های موثر غیر تهاجمی نیز وجود دارد که برخی افراد به منظور جلوگیری از ابتلا به عوارض جانبی، به سمت آن‌ها روی می‌آورند. برخی از این روش‌ها عبارت هستند از:

  • درمان قوز بینی با سوهان: سوهان کشیدن یا رسپینگ کردن روشی است که جراح طی آن، بدون بیهوشی (انجام بی حسی موضعی) با یک سوهان فلزی روی قوز را می‌تراشد و آن را صاف می‌کند و در پایان آن را با سرم شستشو می‌دهد. این روش به درد کسانی می‌خورد که به داروهای بیهوشی حساسیت دارند و یا قوز بینی‌شان کوچک است.
  • از بین بردن قوز بینی با تزریق ژل: در روش تزریق ژل در بالای قوز بینی، به جای بیهوشی و برش دادن پوست، از ژل‌های مخصوص صورت، جهت رفع نقوص بینی استفاده می‌شود. لازم است بدانید که این روش دائمی نیست.
  • از بین بردن قوز بینی با تزریق چربی: پیوند چربی اتولوگ یک روش موثر برای اصلاح فرم بینی‌های قوزدار است. طی این روش، مقدار کمی چربی از بدن خود فرد برای تزریق به نقاط فرورفته بینی ، طی روش لیپوماتیک، استخراج می‌شود.
  • حذف قوز از طریق لیفت با نخ (لیفت بینی قوز دار): در این روش با وارد کردن نخ‌های جاذب از نوک بینی به سمت بالا (بعد از بی حسی موضعی)، می‌توان تا حدی، شدت قوز روی بینی را تعدیل کرد. این روش حدود شش ماه ماندگاری دارد و سپس جذب بافت می‌شود.

روش‌های درمان قوز بینی بدون جراحی

قوز شدید استخوان بینی

در افرادی که دارای قوز های شدید و بزرگ بر روی استخوان بینی هستند، در زمان جراحی باید به راه های تنفسی آن ها نیز توجه کرد. زیرا بعد از جراحی ممکن است دچار اختلال تنفسی شوند. به همین دلیل است که توصیه می شود تا بهترین جراح بینی در کرج را انتخاب نمایید تا به عوارض این چنین بعد از جراحی دچار نشد. زیرا در زمان جراحی در این گروه از افراد به دلیل برش دادن برآمدگی های روی تیغه بینی و دریچه بینی ممکن است راه هوایی باریک تر شود. به همین دلیل ممکن است برای اصلاح این عارضه، جراحی بینی از گرافت به منظور باز نگه داشتن و بزرگ کردن راه تنفسی استفاده نماید.

بازگشت قوز بینی بعد از عمل

برخی از کاندیدهای انجام جراحی و اصلاح قوز بینی می‌پرسند که آیا بازگشت قوز بینی بعد از عمل امکان پذیر است؟ کوتاه پاسخ می‌دهیم که از مزایای عمل جراحی می‌توان به دائمی بودن آن اشاره کرد؛ البته این نتیجه هنگامی حاصل می‌شود که به خوبی از بینی مراقبت شود. تغییرات بسیار جزئی در ساختار بینی (که اغلب میلی متری اندازه‌گیری می‌شوند) می‌تواند تفاوت زیادی در ظاهر شما ایجاد نماید. در بیشتر مواقع، یک جراح باتجربه می‌تواند نتیجه‌ای را ایجاد کند که هر دوی شما از آن راضی باشید و دیگر نگران عوارضی مانند بازگشت قوز بینی بعد از عمل یا سایر ناهنجاری‌ها نباشید.

مطالب بیشتر: عمل بینی گوشتی

هزینه جراحی قوز بینی

قیمت از بین بردن قوز بینی با رینوپلاستی و یا روش‌های غیرتهاجمی ذکر شده، تحت تاثیر عواملی همچون: استفاده از تجهیزات و داروهای ضروری (مانند دارو و دستگاه‌های بیهوشی)، آزمایشات، عکسبرداری از بینی، دستمزد پزشک و نیاز احتمالی به پیوند غضروف یا استخوان (طی روش جراحی)، می‌باشد. همان طور که احتمالا می‌دانید، روش‌های ترمیمی و درمانی مشمول بیمه هستند و افراد می‌‌توانند با صرف هزینه کمتر برای انجام این نوع جراحی‌ها اقدام کنند؛ اما در صورتی که هدف از درمان، زیبایی باشد، بیمه هیچ هزینه‌ای را متقبل نخواهد شد. شما عزیزان برای رزرو نوبت مشاوره با دکتر شیرنگی فوق تخصص جراحی پلاستیک، می‌توانید با شماره تلفن 09128490324 تماس بگیرید.

هزینه جراحی قوز بینی
هزینه برداشتن قوز بینی

در زمان جراحی قوز بینی ممکن است نیاز به شکستن و بریدن استخوان بینی باشد. در این زمان، جراح بینی استخوان زیر پل بینی را با دقت شکسته و در محل صحیح خود قرار می دهد. به همین ترتیب میزان قوز بینی نیز کاهش پیدا می کند. در افرادی که دارای قوز بینی هستند و بینی های استخوانی دارند، جراح بینی استخوانی در کرج به راحتی اصلاح را انجام داده و فرم بینی را بهبود می بخشد. مطمئن شوید با جراح درباره مقدار مورد نظر خود برای کوچک شدن برآمدگی و رفع قوز بینی صحبت کنید.

بهترین دکتر عمل قوز بینی

مسأله زیبایی و سلامت انسان موضوعی نیست که نسبت به آن سرسری و عجولانه تصمیم‌گیری کنید. حتی زمانی که شما دچار یک سرماخوردگی کوچک می‌شوید، باید به یک پزشک ماهر مراجعه کنید تا با یک دوره دارو درمانی بتوانید سلامت خود را به دست بیاورید. اکنون که بحث بر سر عمل قوز بینی است، انتخاب دکتر اهمیت زیادی پیدا می‌کند چرا که از یک سو سلامت شما و از سوی دیگر زیبایی چهره به شدت تحت تأثیر عملکرد متخصص خواهد بود. بهترین جراح عمل قوز بینی کسی است که علاوه بر داشتن گواهی تخصصی، مهارت و سابقه درخشان در این زمینه داشته باشد. همانگونه که گفته شد، دکتر سعید شیرنگی به عنوان فوق تخصص جراحی پلاستیک در تهران، یکی از بهترین و ماهرترین جراحان شناخته شده است که به دلیل سابقه دیرینه در انجام عمل زیبایی بینی، مهارت بسیار بالایی در شناخت مشکلات موجود در ساختار داخلی بینی و انتخاب روش مناسب جهت رسیدن به مدل بینی دلخواه دارد. فراموش نکنید که در جلسات مشاوره از متخصصین خود حتماً نمونه کار‌های قبلی را درخواست کنید تا ذهنیت درستی نسبت به عملکرد آن‌ها داشته باشید.

مطالب بیشتر: پلاسما جت بینی

مراقبت های قبل از عمل قوز بینی

اولین قدم برای عمل قوز بینی، برگزاری جلسه مشاوره با متخصص است. در این جلسه پزشک روند کار را برای شما توضیح داده و از طرف دیگر خود را نسبت به پاسخگویی به سؤالات شما متعهد می‌داند. در این جلسه متخصص درمورد آمادگی‌های قبل از عمل قوز بینی نیز با شما صحبت خواهد کرد. برای مثال از شما می‌خواهد حداقل یک ماه قبل از جراحی، مصرف الکل و دخانیات را ترک کنیم. اگر می‌خواهید علت این توصیه پزشکی را بدانید، باید بگوییم که مصرف دخانیات و الکل به دلیل اختلالات خونرسانی، باعث افزایش احتمال خونریزی در جریان عمل و افزایش عوارضی همانند التهاب و ورم خواهند شد. همچنین با توجه به آنچه که گفته شد، مصرف دارو‌های رقیق‌کننده خون، مکمل‌های گیاهی و ویتأمین E حداقل به مدت دو هفته قبل از جراحی ممنوع است. عزیزان توجه داشته باشند اگر به حساسیت‌های پوستی، بیماری‌های خاص و یا حساسیت به ماده بی‌حسی مبتلا هستید، حتماً در جلسه مشاوره این موضوع را با متخصص خود در جریان بگذارید. در روز عمل قوز بینی، حتماً استحمام کرده و از طرف دیگر لباس دکمه‌دار بپوشید تا در زمان تعویض لباس، دچار محدودیت و مشکل نشوید.

نکات مراقبتی بعد از عمل قوز بینی

مراقبت های بعد از عمل قوز بینی

توجه به نکات مراقبتی بعد از عمل قوز بینی، از یک سو برای رسیدن به نتیجه‌ ایده‌آل و سوی دیگر برای جلوگیری از بروز عوارض جدی و خطرناک اهمیت دارد. مهمترین نکات توصیه شده توسط متخصصان بعد از جراحی قوز بینی عبارتند از:

  1. تا چند ساعت از خوابیدن خودداری کرده و تا زمانی که متخصص توصیه کرده است، در زمان خواب زاویه ۴۵ درجه سر با بدن حفظ شود. این موضوع برای جلوگیری از احتباس مایعات در محل زخم‌ها و در نتیجه کمک به کاهش ورم پوست اهمیت دارد.
  2. حداقل تا یک ماه از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی پرهیز نمایید.
  3. تمام دارو‌های تجویز شده توسط متخصص را به طور کامل مصرف کنید.
  4. به هیچ عنوان نباید به بینی فشار وارد کنید. بنابراین در زمان خواب در دو طرف خود را بالش قرار دهید تا به صورت ناخواسته به پهلو نچرخید.
  5. تا زمانی که گچ در داخل بینی وجود دارد، برای شستن صورت باید طبق توصیه‌های ارائه شده توسط متخصص خود عمل نمایید.
  6. چسب روی بینی را براساس آموزش‌هایی که جراح برای شما دارد، در زمان‌های مشخص عوض‌کنید. تمیز نگه داشتن پوست بینی برای جلوگیری از عفونت اهمیت بسیار زیادی دارد.
  7. میزان مصرف میوه، سبزیجات و آب را در طول روز بیشتر کنید تا قدرت ریکاوری بدن افزایش یافته و دوره نقاهت هر چه زودتر به پایان برسد.

زیباجویان عزیز، در صورتی که درباره جراحی بینی سوالی دارید می توانید از طریق فرم زیر (نظرات)، پرسش خود را مطرح کنید. ما در کمترین زمان پاسخ گوی شما خواهیم بود. همچنین در جهت بهبود کیفیت و خدمات کلینیک، می توانید انتقادات و پیشنهادات و همچنین تجربه خود را با ما به اشتراک بگذارید. ❤️

مطالب بیشتر: تیروئید و عمل بینی

منابع : healthline – topdoctors

دکتر سعید شیرنگی

دکتر سید سعید شیرنگی پس از اخذ مدرک دکترای پزشکی عمومی در سال 1384 از دانشگاه علوم پزشکی ایران، در سال 1388 دکترای تخصصی جراحی عمومی را از دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت نمودند و سپس در سال 1394 با مدرک دکترای فوق تخصصی جراحی پلاستیک و زیبایی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی فارغ التحصیل گردیدند. دکتر سید سعید شیرنگی فوق تخصص جراحی پلاستیک در کرج مشغول فعالیت بوده و خدمات درمانی و زیبایی به بیماران ارائه می نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *