جراحی بینیمقالات

عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی چیست؟

آیا می‌دانید که عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی چیست؟ در روزهای اولیه بعد از عمل خیلی مهم است که حرف زدن، راه رفتن و تحرک بیش از حد، پایین انداختن سر و انجام کارهای خانه، خندیدن، خمیازه کشیدن، خوردن غذاهای سفت و … خودداری کنید. (مقاله تغذیه مناسب بعد از عمل بینی را بخوانید)

پیشنهاد می‌کنیم ویدئو زیر را که توسط دکتر سعید شیرنگی در مورد مراقبتهای بعد از عمل و عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی است را مشاهده و سپس ادامه مقاله را بخوانید. اگر در این خصوص سوالی داشتید می‌توانید در بخش نظرات سوالات خود را بپرسید.

نحوه صحبت کردن بعد از عمل بینی از سوالات پرتکرار افرادی است که عمل بینی انجام داده‌اند. شاید این سوال به ذهن خیلی از داوطلبان عمل بینی نرسیده باشد؛ اما موضوع مهمی است که این افراد باید در رابطه با آن آگاهی کسب کنند. به طور کلی مراقبت‌های بعد از عمل بینی، بعد از مهارت پزشک و نحوه عمل بیشترین تاثیر را در نتیجه رینوپلاستی می‌گذارند. از این رو افراد باید با تمامی بایدها و نبایدهای قبل و بعد از عمل آشنایی داشته باشند تا بتوانند عوارض احتمالی را به حداقل برسانند و به نتیجه ایده‌آل خود برسند. عدم رعایت برخی از نکات همانند صحبت کردن زیاد، داد زدن بعد از عمل بینی، خندیدن و گریه کردن مداوم می‌تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.

برای اطلاع از هزینه و مشاوره رایگان با کلینیک دکتر سعید شیرنگی تماس حاصل فرمایید.

مشاوره تلفنی : 09128490324

مشاوره واتس اپ: 09108822057

البته عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی زمانی نمایان می‌شود که فرد در ساعات ابتدایی بعد از عمل شروع به صحبت کردن کند؛ وگرنه صحبت کردن به صورت معمول بعد از عمل هیچ عارضه ناخوشایندی را برای فرد به دنبال نخواهد داشت. در ادامه مطلب به بررسی اینکه چرا بعد عمل بینی نباید حرف زد و سایر مراقبت های بعد از رینوپلاستی پرداخته می‌شود.

اینفوگرافی صحبت کردن بعد از عمل بینی
اینفوگرافی صحبت کردن بعد از عمل بینی

 آیا حرف زدن بعد عمل بینی ضرر دارد؟

در خصوص عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی، در بین متخصصان اختلاف نظر وجود دارد. برخی از متخصصان عقیده دارند که می‌توان به افراد توصیه کرد بعد از رینوپلاستی به طور معمول صحبت کنند اما برخی از متخصصان حساسیت‌های بیشتری دارند و به مراجعان خود توصیه می‌کنند که تا حداقل ۱۴ روز بعد از عمل بینی کمتر صحبت کنند و در هنگام صحبت کردن سعی کنند لب فوقانی خود را کمتر تکان دهند و از باز کردن بیش از حد دهان جلوگیری کنند.

برخی از جراحان که حساسیت بیشتری دارند به مراجعان توصیه می‌کنند تا ۴۸ ساعت بعد عمل از صحبت کردن خودداری کنند مگر اینکه صحبت کردن برای آن‌ها ضروری باشد. علت توصیه پزشکان این است که صحبت کردن ممکن است برای فردی که رینوپلاستی انجام داده است، زیان داشته باشد. برخی از عوارض حرف زدن بعد از عمل بینی عبارتند از:

  • خشک شدن بیشتر دهان: از آنجایی که افراد بعد از عمل بینی با دهان نفس می‌کشند، ممکن است عوارضی مانند خشکی دهان را تجربه کنند. خشکی دهان با مصرف داروهای ضد التهاب و مسکن‌ها نیز بیشتر می‌شود. به همین سبب توصیه می‌شود افراد بعد از عمل بینی کمتر صحبت کنند زیرا صحبت کردن زیاد، خشکی دهان را بیشتر می‌کند به طوری که افراد در ناحیه گلو دچار احساس سوزش می‌شوند.
  • کبودی بیشتر: حرف زدن بعد از عمل بینی می‌تواند باعث افزایش کبودی شود زیرا در هنگام صحبت کردن، فشار بیشتری به بینی وارد می‌شود.
  • تورم و التهاب بیشتر: کارهایی که باعث ایجاد فشار روی بینی می‌شوند، التهاب و تورم بینی را بعد از عمل بیشتر می‌کنند. فریاد کشیدن و صحبت کردن با صدای بلند باعث ایجاد فشار روی بینی شده و التهاب بعد از عمل را بیشتر خواهد کرد.

مطالب بیشتر: عمل بینی گوشتی

کنترل حرف زدن تا چند روز اهمیت بیشتری دارد؟ حداقل تا 48 ساعت بهتر است هیچ حرفی نزنید مگر اینکه مجبور باشید.
اهمیت کمتر حرف زدن در چند هفته اول چون در حین صحبت کردن فک‌ها نیز جابه‌جا می‌شوند، به بینی فشار آمده و ممکن است عوارض شدید شود. همچنین احتمال آسیب به نتیجه نهایی جراحی نیز وجود دارد.
علت تو دماغی حرف زدن به صورت موقت التهاب و ورم بینی و مجاری تنفسی
علت تو دماغی حرف زدن به صورت دائم تنگ شدن بیش از حد مجاری تنفسی

اگر بعد از جراحی بینی بخندم چه اتفاقی می افتد؟

لبخند زدن روی نتیجه عمل بینی شما تاثیری ندارد اما به شرطی که لبخند شما ملایم باشد. لازم است به مدت یک هفته بعد از جراحی از حرکات بیش از حد چهره و خندیدن خودداری کنید. بسیاری از زیباجویان توصیف می کنند که لبخند آنها تغییر کرده است زیرا در طول دوره نقاهت اولیه پس از جراحی بینی تورم در اطراف بینی و لب ها ایجاد می شود. این امر طبیعی است. اما با تکمیل  دوره بهبودی، این وضعیت بهبود می یابد و لبخند فرد پس از جراحی بینی تغییر نمی کند . دوره نقاهت بعد از عمل بینی آن قدر طولانی نیست که بیماران برای مدتی بعد از جراحی نتوانند راحت صحبت کنند و نتوانند حرکاتی مانند خندیدن را راحت انجام دهند.

تاثیر حرف زدن بعد عمل بینی

زور زدن بعد از عمل بینی

توجه داشته باشید که رعایت نکات مراقبتی بعد از جراحی بینی به شدت بر روی حفظ نتیجه این عمل و جلوگیری از بروز عوارض خطرناک تأثیر می‌گذارد. برای مثال یکی از نکاتی که شما باید به آن توجه داشته باشید، بحث زور زدن بعد از جراحی بینی است. منظور از زور زدن یعنی بلند کردن ‌اشیا سنگین که باعث فشار زیادی به بدن می‌شود و یا خم شدن یا کشیدن بیش از اندازه بدن که با فشار زیاد به سر و بدن همراه است. حتی فین کردن نیز یکی از مواردی است که باعث زور زدن شما می‌شود.

البته اگر شما مشکلات گوارشی داشته باشید شاید برای تخلیه روده‌ها نیز مجبور شوید که به خودتان فشار بیاورید. به طور کلی منظور از زور زدن بعد از جراحی بینی یعنی فشار آوردن بر روی بدن است که باعث می‌شود تنفس شما تند شده و مجرای بینی تحت فشار قرار گیرد. بنابراین در دو هفته اول به هیچ عنوان نباید زور بزنید.

سایر مراقبت های بعد از عمل بینی

مراقبت‌های بعد از رینوپلاستی شامل موارد متعددی هستند به طوری که این موارد نحوه خوابیدن، نحوه خندیدن، نحوه عطسه کردن و حتی نحوه خمیازه کشیدن را نیز در بر می‌گیرند. برخی از مهم‌ترین روش‌های مراقبتی بعد از رینوپلاستی عبارتند از:

  • قرار دادن چند بالش زیر سر هنگام خوابیدن: برای پیشگیری از تشدید تورم بعد از عمل، بهتر است افراد تا دو هفته بعد از عمل هنگام خوابیدن، زیر سر خود دو بالش قرار دهند. با این کار سرعت گردش خون تنظیم می‌شود و تورم کاهش پیدا می‌کند.
  • مصرف داروهای آنتی بیوتیک: مصرف داروهای آنتی‌بیوتیک بعد از عمل جراحی اهمیت زیادی دارد زیرا از عفونت جلوگیری می‌کند. به همین سبب افراد نباید به صورت خودسرانه مصرف این داروها را قطع کنند.
  • عدم مصرف مشروبات الکلی: مصرف مشروبات الکلی حداقل ۱۰ روز قبل از عمل تا دو ماه بعد از عمل، باید به صورت جدی قطع شود
  • . مصرف این نوشیدنی‌ها در این دوران باعث افزایش تورم و کبودی در محل عمل می‌شود.

سایر روش ‌های مراقبتی بعد از رینوپلاستی عبارتند از:

  • عدم مصرف دخانیات حداقل دو هفته قبل از عمل تا دو ماه بعد از عمل
  • عدم مصرف داروهای رقیق‌کننده خون مانند ایبوپروفن و آسپرین یک هفته قبل از عمل تا یک ماه بعد از عمل
  • مصرف میوه‌جات و سبزیجات فراوان برای کمک به ترمیم بدن
  • قرار دادن کمپرس سرد روی گونه‌ها تا ۷۲ ساعت بعد از عمل
  • قرار گرفتن در یک محیط خنک
  • استفاده از لنزهای تماسی برای عینک
  • متوقف کردن فعالیت‌های سنگین و فعالیت‌های ورزشی شدید

مطالب بیشتر: عمل بینی بدون بیهوشی

سایر روش‌های مراقبتی عبارتند از:

  1. عدم مصرف دخانیات حداقل یک هفته قبل از عمل تا دو ماه بعد از عمل
  2. عدم مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند ایبوپروفن و آسپرین یک هفته قبل از عمل تا یک ماه بعد از عمل
  3. مصرف میوه‌جات و سبزیجات فراوان برای کمک به ترمیم بدن
  4. قرار دادن کمپرس سرد روی گونه‌ها تا ۷۲ ساعت بعد از عمل
  5. قرار گرفتن در یک محیط خنک
  6. استفاده از لنزهای تماسی برای عینک
  7. متوقف کردن فعالیت‌های سنگین و فعالیت‌های ورزشی شدید

سایر مراقبت های بعد رینوپلاستی

علت تو دماغی حرف زدن بعد عمل بینی

تو دماغی حرف زدن بعد از عمل بینی یکی از عوارض عمل بینی است که باعث شده است سخنرانان، گویندگان و دوبلورها از عمل بینی خود ترس داشته باشند. تو دماغی حرف زدن بعد از عمل بینی می‌تواند به صورت موقت یا دائم اتفاق بیافتد که هر کدام از آن‌ها علت‌های متفاوتی دارند. مهارت پزشک در عمل بینی، تعیین‌کننده این است که فرد به چه صورت دچار این مشکل می‌شود.

علت تو دماغی حرف زدن بعد عمل بینی

  • علت تو دماغی حرف زدن بعد از عمل بینی به صورت موقت

ممکن است افراد تا چند ماه بعد از عمل بینی به صورت تو دماغی صحبت کنند که علت آن مربوط به التهاب و انسداد مجاری تنفسی به صورت موقت است. زمانی که تورم و التهاب بینی بهبود پیدا کند و انسداد مجاری تنفسی رفع شود، صدای فرد به حالت نرمال برمی‌گردد. پس ایجاد این عارضه هیچ‌گونه نگرانی ندارد.

  • علت تو دماغی شدن صدا به صورت دائم

اگر متخصص زیبایی در عمل بینی مهارت کافی نداشته باشد و با روش‌های نوین جراحی بینی (رینوپلاستی) آشنایی نداشته باشد، ممکن است در طی عمل بینی، مجاری تنفسی را تنگ‌تر کند و فرد بعد از عمل بینی با مشکلات تنفسی و صدای تو دماغی مواجه شود. اگر متخصص جراحی از روش‌های نوین پزشکی استفاده کرده و پس از ایجاد اصلاحات در بینی، اقدام به کوچک‌تر کردن و فرم دادن بینی کند. این مشکل به وجود نخواهد آمد و فرد تنها به مدت چند ماه بعد از عمل بینی به صورت تو دماغی صحبت خواهد کرد.

مطالب بیشتر: تهوع بعد از عمل بینی

 مراجعه به بهترین پزشک جراح بینی

انتخاب بهترین پزشک برای جراحی بینی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا مهارت و دانش پزشک می‌تواند نتیجه عمل را ایده‌آل کند و عوارض بعد از آن را کاهش دهد. به عنوان مثال اگر پزشک از دانش و مهارت کافی برخوردار نبوده و به شیوه‌های نوین جراحی آشنایی نداشته باشد، ممکن است بعد از عمل بینی فرد به مشکلات تنفسی مبتلا شود و صدای او نیز دچار تغییر شود. دکتر سعید شیرنگی یکی از بهترین متخصصان جراحی بینی است که از روش‌های نوین پزشکی برای جراحی بینی استفاده می‌کند و زیباجو بعد از عمل با عارضه‌هایی مانند تو دماغی صحبت کردن، مشکلات تنفسی، عدم قرینگی سوراخ‌های بینی و التهاب بیش از حد مواجه نخواهد شد.

مطالب بیشتر: افتادگی بینی بعد از عمل

محدودیت های حرف زدن بعد از عمل بینی

همانگونه که گفته شد نظر جراحان درمورد حرف زدن بعد از رینوپلاستی با یکدیگر متفاوت است و آن‌ها معتقد هستند باید محدودیت‌هایی که در این زمینه وجود دارد را براساس نوع عمل، روش جراحی و شدت جراحی فرد مشخص نمود. اما به طور کامل همه آن‌ها متفق‌القول هستند که در ۴۸ ساعت اول بهتر است فرد هیچ صحبتی نداشته باشد زیرا این دو روز تأثیر بسیار زیادی بر نتیجه جراحی دارد. سپس جراح از شما می‌خواهد که حداقل به مدت چند هفته میزان صحبت کردن را کاهش داده و در صورتی که لازم است سخن بگویید چرا که هر اندازه حرف زدن بیشتر گردد به دلیل حرکتی که در ناحیه فک‌ها اتفاق می‌افتد احتمال جابجایی غضروف در داخل بینی وجود داشته و همین مسأله نتیجه جراحی را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد.

دکتر سعید شیرنگی

دکتر سید سعید شیرنگی پس از اخذ مدرک دکترای پزشکی عمومی در سال 1384 از دانشگاه علوم پزشکی ایران، در سال 1388 دکترای تخصصی جراحی عمومی را از دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت نمودند و سپس در سال 1394 با مدرک دکترای فوق تخصصی جراحی پلاستیک و زیبایی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی فارغ التحصیل گردیدند. دکتر سید سعید شیرنگی فوق تخصص جراحی پلاستیک در کرج مشغول فعالیت بوده و خدمات درمانی و زیبایی به بیماران ارائه می نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *