لیپوماتیک

جای زخم لیپوماتیک – علت و درمان اسکار بعد از لیپوماتیک

لیپوماتیک شکم و پهلو یک روش جراحی معروف است که رسوبات چربی را از بدن شما پاک می‌کند. این روش انواع مختلفی دارد که توسط پزشکان آموزش دیده، به ویژه جراحان پلاستیک انجام می‌گیرد. افرادی که برای بهبود ظاهر و اندام خود، این روش را انتخاب می‌کنند را انتخاب می‌کنند، با پایان یافتن آن، جای زخم لیپوماتیک را در ناحیه عمل خواهند دید. علت جای زخم و اسکار بعد از لیپوماتیک این است که، جراح یک لوله نازک به نام کانولا را توسط ایجاد برش‌های ریز در زیر پوست به بدن وارد می‌کند؛ این برش‌ها پس از برداشتن چربی، به یکدیگر دوخته می‌شوند. معمولاً جای اسکار بعد از عمل لیپوماتیک در ابتدا قرمز رنگ به نظر می‌رسد، اما با گذشت زمان، جای زخم‌ها کم رنگ شده و همرنگ با پوست می‌شوند.

شما عزیزان می‌توانید برای رزرو نوبت مشاوره و انجام لیپوماتیک با تلفن مطب به شماره 09128490324 تماس حاصل فرمایید.

اینفوگرافیک جای زخم بعد از لیپوماتیک
اینفوگرافیک جای زخم بعد از لیپوماتیک

شایع‌ترین مشکل اسکارهای باقی مانده از لیپوماتیک، دیسکرومی (تغییر رنگ) آن‌ها است که می‌تواند به صورت هایپرپیگمنتیشن (تیره شدن زخم) یا هیپوپیگمانتاسیون (روشن شدن زخم) بروز کند. درست است که اندازه این زخم‌ها کمتر از یک 20 میلی متر هستند، با این حال، پس از مدتی می‌توانند جای زخم قابل مشاهده‌ای را ایجاد کنند. درمان سریع و اصولی، کلید مدیریت اسکار ناشی از پیکرتراشی است. ما در این مقاله به معرفی راهکار کاهش جای زخم پس از جراحی لیپوماتیک خواهیم پرداخت.

برای دریافت مشاوره رایگان، دریافت نوبت و اطلاع از هزینه لیپوماتیک با مشاورین زیبایی ما تماس بگیرید.

شماره تماس: 09128490324
آدرس صفحه اینستاگرام دکتر سعید شیرنگی

لیپوماتیک چیست و چگونه انجام می شود؟

با افزایش وزن، بافت چربی در قسمت‌های مختلف بدن جمع می‌شود و ظاهری شل، افتاده و براق ایجاد می‌کند. معمولا افزایش توده چربی از ناحیه شکم شروع می‌شود و به تدریج، پهلوها، ران‌ها و سایر نقاط بدن را نیز درگیر می‌کند. متاسفانه در برخی موارد، رژیم غذایی و ورزش به تنهایی به کاهش توده چربی در افراد کمک نمی‌کنند یا تاثیر بسیار کمی دارند. به همین دلیل، این افراد جراحی زیبایی مانند لیپوماتیک را انتخاب می‌کنند که تقریبا بی‌خطر و موثر در از بین بردن چربی‌ها (و نه کاهش وزن) است. هدف از این روش، کاهش وزن نیست بلکه هدف آن، از بین بردن رسوبات چربی سرسخت و ناخوشایند در برخی مناطق بدن است.

طی این متد، یک جراح پلاستیک، ابتدا نواحی مورد نظر را بی‌حس کرده و بعد از ایجاد برش‌های کوچک، کانولا را وارد بافت چربی کرده و با تخریب سلول‌های چربی، آن‌ها را ساکشن و استخراج می‌کند. ایجاد برش در ابتدای عمل، می‌تواند باعث باقی ماندن جای زخم لیپوماتیک شود.

مطالب بیشتر: عوارض لیپوماتیک

علت ایجاد زخم و اسکار بعد از انجام لیپوماتیک چیست؟

علت ایجاد زخم و اسکار بعد از انجام لیپوماتیک چیست؟

جواب کوتاه این است که ایجاد برش برای وارد کردن کانولا و سپس بخیه کردن آن در پایان عمل، علت اصلی ایجاد جای بخیه لیپوماتیک است. کانولا، یک لوله نازک و نسبتا بلند است که وظیفه خرد کردن چربی‌ها برای کمک به استخراج آن‌ها را برعهده دارد. این استخراج با استفاده از نیروی خلاء ایجاد می‌شود. بنابراین کانولا به راحتی، چربی‌ها را بدون درد مکش می‌کند. پس از پایان عمل، ممکن است پزشک برای جلوگیری از ایجاد عفونت، ناحیه تحت درمان را بخیه بزند. هر چند برخی از پزشکان به علت کوچک بودن برش‌ها، تنها به پانسمان آن منطقه (بدون بخیه) اکتفا می‌کنند. در واقع اگر این روش توسط یک جراح حرفه‌ای انجام شود، جای اسکار بعد از عمل لیپوماتیک به قدری ریز خواهد بود که نیاز به هیچ اقدام اضافه‌ای نخواهد داشت.

مطالب بیشتر: لیپوماتیک بازو

مدت زمان بهبودی جای زخم بعد لیپوماتیک چقدر است؟

مانند هر عمل زیبایی، پس از انجام این روش باید انتظار دوره نقاهت را داشته باشید. مدت زمان بهبودی جای زخم بعد از لیپوماتیک، به ناحیه عمل، حجم چربی خارج شده و تجربه جراح بستگی دارد. به طور معمول، افرادی که بخیه نشدند، با گذشت 48 الی 72 ساعت بعد از لیپوماتیک، می‌توانند بانداژ خود را باز کنند و دوش بگیرند. همچنین جای زخم لیپوماتیک آن‌ها بین 2 الی 4 هفته کاملا از بین می‌رود و رد بسیار ریز و غیر قابل مشاهده‌ای به جا خواهد ماند. اما آن دسته از افرادی که بعد از لیپوماتیک، بخیه زده‌اند باید مدت زمان نسبتا بیشتری را برای بهبودی سپری کنند. در واقع حدودا 1 هفته الی 10 روز طول می‌کشد که بخیه‌های آن‌ها جذب شود. سپس باید از کرم‌های ترمیمی که پزشک تجویز کرده است استفاده کنند.

در صورت استفاده از کرم‌های ترمیمی به طور منظم، زمان مورد نیاز برای بهبودی حدود 1 الی 2 ماه است و در صورت عدم استفاده از کرم، این زمان به مراتب بیشتر خواهد بود. ضمنا پزشک برای تسکین درد و ناراحتی در طی چند روز اول بعد از لیپوماتیک، ممکن است داروی مسکن و آنتی‌بیوتیک تجویز کند.

مطالب بیشتر: شل شدن پوست بعد از لیپوماتیک

برای از بین بردن جای زخم لیپوماتیک چه کاری باید انجام داد؟

از آنجایی که برش‌هایی که برای لیپوماتیک ایجاد می‌شوند در مقایسه با دیگر برش‌های جراحی، کوچک هستند، روند بهبودی سریعی خواهند داشت و با گذشت زمان، خود به خود کاملاً محو می‌شوند و به سختی قابل مشاهده خواهند بود. با این حال اگر فرد بسیار حساسی هستید، به جهت کاهش نگرانی می‌توانید از متدهای زیر برای کاهش و یا از بین بردن جای زخم لیپوماتیک استفاده نمایید:

  1. استفاده مرتب از پمادهای ترمیمی مانند RejuvaSil یا هر پماد دیگری که پزشک توصیه کرده است.
  2. مصرف مرتب آنتی‌بیوتیک برای جلوگیری از عفونت، تورم، بزرگ و بد حالت شدن ناحیه زخم
  3. پرهیز از قرار دادن محل زخم در معرض نور خورشید یا اشعه UV موجود در اتاق‌های سولاریم
  4. استفاده دائم از گن طبی
  5. عدم وارد کردن فشار یا ضربه طی خواب یا انجام فعالیت‌های روزمره
  6. با نوشیدن آب می‌توانید بدن را هیدراته نگه دارید و به ترمیم اسکار کمک کنید
  7. انجام فعالیت‌های ورزشی سبک مانند آهسته راه رفتن نیز می‌تواند گردش خون را در بدن تسریع کند که به نوبه خود منجر به بهبودی سریع‌تر زخم باقی مانده از لیپوماتیک می‌شود.
شدت زخم در لیپوماتیک در این روش تنها چند سوراخ در بافت چربی ایجاد می‌شود که حتی نیاز به بخیه هم ندارد. بعد از چند روز ترمیم خواهند شد.
شدت زخم در لیپوماتیک بیشتر است یا ابدومینوپلاستی؟ در ابدومینوپلاستی، باید چند برش در ناحیه شکم اعمال گردد تا بتوان عضلات و پوست اضافی را برداشت پس شدت زخم، بیشتر خواهد شد.
جای اسکار در محل زخم معمولا در لیپوماتیک، جای اسکار باقی نمی‌ماند اگر به متخصص حرفه‌ای مراجعه کرده و مراقبت‌های بعد از عمل را جدی بگیرید.
روش‌های درمان جای اسکار
  1. استفاده از پمادهای موضعی
  2. لیزر درمانی
  3. پرتو درمانی
  4. درم ابریژن

خارش بعد از ساکشن غبغب

خارش یک عارضه جانبی رایج در عمل لیپوساکشن غبغب است که بسیاری از زیباجویان آن را تجربه می‌کنند. معمولاً حدود دو هفته پس از انجام عمل اتفاق می‌افتد. زمانی که عوارض جانبی اولیه ناراحتی، کبودی و تورم شما از بین برود خارش ناحیه عمل شده آغاز می‌شود. در طی جراحی لیپوساکشن غبغب، برخی از رشته های عصبی کوچک ممکن است دچار اختلال شده باشند و ممکن است گاهی اوقات بی حسی داشته باشید. احساس خارش نیز نشانه ای از بهبود اعصاب است. ممکن است قبل از اینکه به حالت عادی برگردد، احساس بی‌حسی، خارش و سوزش کنید. در طول فرآیند ترمیم زخم، بدن هیستامین تولید می کند. این باعث ایجاد احساس خارش در محل جراحی می‌شود. آنتی هیستامین می‌تواند به کاهش خارش شدید و مداوم کمک کند. البته توصیه می‌شود با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید.

راهکار کاهش خارش جای زخم لیپوماتیک

یکی از عوارض جراحی پلاستیک که بسیاری از بیماران قبل از جراحی به آن توجه نمیکنند، احساس خارش یا گزگز است که در اطراف محل برش ایجاد می‌شود. اگرچه ممکن است مالش یا خاراندن در این ناحیه وسوسه انگیز باشد، اما ضروری است که بیماران به چند دلیل، محل برش را لمس نکنند. اول، می‌تواند خطر آلودگی زخم را افزایش دهد و باعث عفونت شود. دوم، دستکاری محل برش یا پوست اطراف آن می‌تواند بخیه‌ها را پاره کند یا باعث باز شدن مجدد زخم در حال بهبودی شود.

عفونت، پاره شدن بخیه‌ها و برش‌های باز شده به احتمال زیاد باعث ایجاد اسکار قابل مشاهده پس از جراحی پلاستیک می‌شود. از آنجایی که بیماران ترجیح می‌دهند بعد از جراحی پلاستیک ظاهر اسکار را کاهش دهند، باید از هر گونه فعالیتی که ممکن است روند بهبود را کندتر کند، اجتناب کنند. دکتر شیرنگی برای کمک به مراجعین خود به منظور کاهش احساس خارش یا سوزن، سوزن شدن پس از لیپوماتیک، نکات زیر را پیشنهاد می‌کنند:

مطمئن شوید که علت خارشتان واکنش آلرژیک نباشد

 اولین کاری که بعد از شروع خارش باید انجام دهید این است که مطمئن شوید علت خارشتان واکنش آلرژیک به محصولات مراقبتی مانند پمادی که استفاده می‌کنید نباشد. بدن افراد ممکن است واکنش آلرژیک به داروها، گیاهان دارویی، بانداژ و پانسمان، نوار چسب و سایر محصولاتی را که پس از جراحی استفاده می‌کنند، نشان دهد.

از مالش محل برش خودداری کنید

 البته که ما می‌دانیم گفتن این حرف بسیار آسان‌تر از انجام آن است، زیرا بسیاری از زیباجویان در واقع ناخودآگاه محل برش را مالش می‌دهند یا به سادگی نمی‌توانند در مقابل میل به خاراندن در ناحیه مورد نظر مقاومت کنند. همانطور که در بالا اشاره شد، دستکاری محل برش به هر طریقی می‌تواند منجر به عفونت یا باز شدن مجدد زخم شود با این حال، شما باید دستورالعمل‌های مراقبتی مهم مانند تمیز نگه داشتن زخم و انجام بانداژ مناسب را انجام دهید (کارهایی مثل شستن زخم با صابون آنتی باکتریال و استفاده از گاز استریل جدید و نو) در طول دوره باید دائماً علائم عفونت را بررسی کنید و در صورت وجود عفونت، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.

گذاشتن یخ در منطقه

 اگر احساس خارشتان غیرقابل تحمل شد، می‌توانید از کمپرس یخ روی آن ناحیه استفاده کنید. خنکی یخ باعث کاهش احساس سوزش و خارش ناشی از بهبود زخم می‌شود.

آنتی هیستامین مصرف کنید

 در پاسخ به زخمی‌ که در حین لیپوماتیک ایجاد می‌شود، بدن به طور طبیعی شروع به تولید هیستامین می‌کند و این ماده تا حدی مسئول ایجاد احساس خارش در محل برش می‌شود. استفاده از آنتی هیستامین به شکل خوراکی می‌تواند خارش را کاهش دهد با این حال، افراد باید قبل از استفاده از آنتی هیستامین‌ها با دکتر خود مشورت کنند تا مطمئن شوند که استفاده از آن پس از جراحی برایشان بی خطر است.

تا زمانی که محل برش کاملاً بسته نشده است از پمادهای ضد خارش خودداری کنید

 کرم‌های ضد خارش به طور موقت احساس خارش را تسکین می‌دهند اما افراد باید در مورد استفاده از آن‌ها بر روی محل‌های برش احتیاط کنند. استفاده زودهنگام از این محصولات در حالی که زخم هنوز باز است، خطر عفونت را افزایش می‌دهد. پس از بسته شدن زخم از کرم‌های ضد خارش استفاده کنید، هرچند که ممکن است تا آن زمان خارش برطرف شده باشد.

برای از بین بردن جای زخم لیپوماتیک چه کاری باید انجام داد؟

روش های نوین برای از بین بردن جای زخم بعد از لیپوماتیک

در صورتی که بنا به هر دلیل دچار تشکیل اسکار در محل زخم بعد از لیپوماتیک شدید، روش‌های درمانی مختلف برای این منظور وجود دارد که کمک می‌کنند شما با این مشکل پوستی خداحافظی کرده و سطح ناحیه هدف بعد از جراحی لاغری کاملاً صاف و یکدست باشد. از جمله این روش‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رادیوتراپی

در این روش متخصص با استفاده از اشعه‌های X کمک می‌کند اسکار بر روی پوست شما از بین برود. این روش که تحت عنوان پرتو درمانی نیز شناخته شده است، هیچگونه دردی نداشته و در مدت زمان بین ۱۰ دقیقه تا یک ربع انجام می‌گیرد. البته برخی از افراد از بابت خطرات ناشی از اشعه X نگران هستند. متخصص در زمان انجام پرتو درمانی، از حافظ سربی اجرای  برای پوشش سایر قسمت‌های بدن استفاده می‌کند تا در معرض اشعه قرار نگیرند. اما در نهایت این شما هستید که تعیین می‌کنید درمان اسکار بعد از لیپوماتیک به کمک رادیوتراپی انجام شود یا خیر.

  • لیزر درمانی

در صورتی که به دنبال یک راه ایمن و بدون خطر برای برطرف کردن جای زخم ناشی از جراحی لیپوماتیک هستید، ما به شما لیزر درمانی را پیشنهاد می‌کنیم. در این روش اشعه‌های لیزر به پوست آسیب‌دیده می‌تابد و از طریق تحریک کلاژن‌سازی، به برطرف کردن جای اسکار و مسطح شدن پوست کمک می‌کند. لیزر انواع مختلفی دارد که متخصص براساس شدت اسکار و وضعیت پوست شما، از دستگاه مناسب استفاده خواهد کرد.

  • درم ابریژن

یکی دیگر از تکنیک‌های درمان جای زخم بعد از پیکرتراشی، لایه‌برداری یا درم ابریژن نام دارد. در این روش از یک دستگاه برای سایش اسکار استفاده می‌شود. حرکت چرخش این دستگاه بر روی پوست، باعث برداشته شدن اسکار شده و از طرف دیگر سلول‌های پوستی را برای کلاژن‌سازی تحریک می‌کند. در نتیجه جای اسکار هر چه سریع‌تر برطرف خواهد شد

نحوه برش در جراحی لیپوماتیک

یکی از عواملی که باعث شده است عمل لیپوماتیک به عنوان یکی از جراحی‌های بسیار ایمن ‌شناخته شود، کاهش تعداد زخم بر اندام هدف است. در واقع با توجه به اینکه تنها نیاز است لوله کانولا وارد بافت چربی شود، سوراخ‌های کوچکی به انداز قطر لوله بر روی بافت چربی اعمال شده و لوله، کامل وارد آن می‌گردد. حرکات ارتعاشی لوله باعث تجزیه بافت چربی خواهد شد و در نهایت چربی همانند یک امولسیون با نیروی مکش از بدن خارج می‌شود. بنابراین در جراحی لیپوماتیک جای زخم زیادی باقی نخواهد.

مقایسه جای زخم در لیپوماتیک و لیپوساکشن

تفاوت چندانی بین عمل لیپوماتیک و لیپوساکشن برای تخلیه چربی وجود ندارد. در واقع در هر دو روش شدت زخم‌ها یکسان بوده اما روش تجزیه چربی متفاوت است. در عمل پیکرتراشی، حرکات ارتعاشی لوله باعث خرد شدن چربی می‌گردد و در نتیجه سلول‌های چربی زنده خواهند ماند. اما در روش لیپوساکشن افزایش حرارت به تجزیه بافت چربی کمک خواهد کرد. به همین دلیل است که چربی به دست آمده از این روش برای تزریق چربی مناسب نخواهد بود

مقایسه جای زخم لیپوماتیک و ابدومینوپلاستی

قطعاً شدت زخم بعد از ابدومینوپلاستی نسبت به جراحی لیپوماتیک بیشتر است زیرا هدف از جراحی زیبایی شکم، برداشتن پوست و عضلات افتاده و اضافی است. بنابراین متخصص در چند قسمت از شکم برش‌هایی را ایجاد می‌کند تا بتواند پوست و عضلات افتاده را حذف کند. اما در روش لیپوماتیک، تنها چند سوراخ در بافت چربی اعمال می‌گردد تا در نهایت بتوانیم کانولا را وارد بافت چربی کنیم. بنابراین شدت زخم‌ها در عمل لیپوماتیک بسیار کمتر بوده و به مراتب دوره نقاهت کوتاه‌تری را سپری خواهید کرد.

جای سوراخ لیپوماتیک

برخی از افراد نگران جای سوراخ بر روی بدن بعد از لیپوماتیک هستند. لازم است بدانید که سوراخ‌های ایجاد شده بر روی بافت چربی بسیار ریز و کوچک بوده و حتی نیاز به بخیه نخواهند داشت. بنابراین در دوره نقاهت اگر نکات مراقبتی را جدی گرفته و گن طبی را در بازه‌های زمانی مشخص به تن داشته باشید، این زخم‌ها بهبود پیدا می‌کنند و جای آن‌ها باقی نخواهد ماند. حتی اگر اسکار‌های کوچکی را مشاهده کردید با روش‌هایی همانند لیزر درمانی می‌توان این مشکل را برطرف کرد.

لیپوماتیک در مطب دکتر شیرنگی

اگر شما به انجام پیکرتراشی علاقه دارید اما نگران جای زخم لیپوماتیک هستید، می‌توانید با دکتر سعید شیرنگی فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی مشورت کنید. ایشان پس از بررسی سابقه پزشکی شما، می‌توانند ایده واقع‌بینانه‌ای درباره احتمال ایجاد زخم در این روش و زمان باقی ماندن آن به شما ارائه دهند. شما عزیزان می‌توانید از طریق تماس تلفنی با شماره ۰۹۱۲۸۴۹۰۳۲۴ یا فرستادن پیام به اپلیکیشن واتس اپ، یک نوبت مشاوره حضوری را ترتیب دهید.

منابع : cadoganclinicrejuveness

مطالب بیشتر: لیپوماتیک یا ابدومینوپلاستی

دکتر سعید شیرنگی

دکتر سید سعید شیرنگی پس از اخذ مدرک دکترای پزشکی عمومی در سال 1384 از دانشگاه علوم پزشکی ایران، در سال 1388 دکترای تخصصی جراحی عمومی را از دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت نمودند و سپس در سال 1394 با مدرک دکترای فوق تخصصی جراحی پلاستیک و زیبایی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی فارغ التحصیل گردیدند. دکتر سید سعید شیرنگی فوق تخصص جراحی پلاستیک در کرج مشغول فعالیت بوده و خدمات درمانی و زیبایی به بیماران ارائه می نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *