جوانسازی پوستمقالات

مهم ترین دلایل ورم و کبودی بعد از تزریق چربی + درمان

تزریق چربی صورت یکی از پرکاربردترین روش‌های زیبایی است که جهت جوانسازی پوست صورت، زاویه‌سازی، برجسته‌سازی گونه، رفع جای اسکار، پر کردن گودی چشم و… انجام می‌شود. تزریق چربی جزو روش‌های کم‌تهاجمی محسوب می‌شود؛ این روش مانند تمامی روش‌های کم‌تهاجمی که برای زیبایی و جوانسازی به کار برده می‌شوند؛ دارای عوارضی مانند تورم و التهاب است. علت ورم صورت بعد از تزریق 1چربی شامل موارد مختلفی می‌شود و جزو فرآیندهای طبیعی بعد از تزریق به حساب می‌آید؛ زیرا مقداری چربی به زیر پوست اضافه می‌شود و تا جذب کامل این چربی فرد دچار کمی تورم در صورت می‌شود.

اینفوگرافی ورم صورت پس از تزریق چربی
اینفوگرافی ورم صورت پس از تزریق چربی

واکنش سیستم ایمنی بدن انسان به تزریق، وارد شدن سرنگ‌های مخصوص تزریق به پوست و آسیب جزئی پوست از دیگر علت‌های تورم بعد از تزریق چربی است. در این خصوص سوالات زیادی از سوی زیباجویان مطرح می‌شود که در دامه مطلب به برخی از آنها پاسخ داده می‌شود. زمان خوابیدن ورم و درمان ورم و کبودی بعد از تزریق چربی جزو موارد مهمی است که در ادامه مطلب بیان می شوند.

تورم و کبودی بعد تزریق چربی

تا چند روز بعد از تزریق چربی صورت ورم دارد؟

زمان خوابیدن ورم صورت بعد از تزریق چربی به موارد مختلفی چون مقدار چربی تزریق شده، میزان حساسیت و فعالیت سیستم ایمنی بدن، مهارت پزشک و نحوه مراقبت بعد از تزریق چربی بستگی دارد. با توجه به اینکه هر یک از موارد ذکر شده از شخصی به شخص دیگر متفاوت است، نمی‌توان زمان خوابیدن ورم تزریق چربی را به طور دقیق تخمین زد. به عنوان مثال تزریق چربی به قسمت لب تورم کمتری را نسبت به تزریق چربی به گونه به همراه  دارد. اگر فردی که اقدام به تزریق چربی می‌کند جزء پزشکان متبحر باشد، فرد به مراتب تورم کمتری را مشاهده خواهد کرد. در اغلب موارد حدود دو هفته زمان می‌برد تا ورم صورت بعد از تزریق چربی به طور کامل از بین برود. مقدار تورم نیز بعد از گذشت 3 روز از تزریق چربی به اوج می‌رسد و تا 7 روز پس از تزریق فرد بیشترین تورم را در صورت احساس می‌کند. پس از روز هفتم، ورم‌ها شروع به کاهش می‌کنند و تا روز 14 ام ورم صورت بهبود پیدا می‌کند.

مطالب بیشتر: کرم و پماد بعد از تزریق چربی

راهکارهای کاهش ورم صورت بعد از تزریق چربی

برای کاهش ورم صورت بعد از تزریق چربی راهکارهای نسبتاً ساده اما موثری وجود دارد که این راهکارها می‌توانند به عنوان روش درمانی نیز مدنظر قرار بگیرند. از جمله راهکارهایی که باعث کاهش و از بین رفتن تورم می‌شوند؛ عبارتند از:

تغییر وضعیت خوابیدن

پزشکان به زیباجویان بعد از تزریق چربی پیشنهاد می‌کنند به گونه‌ای بخوابند که سر آن‌ها بالاتر از بدن قرار بگیرد. این کار از تورم بیش از حد جلوگیری می‌کند و به مرور زمان ورم صورت بعد از تزریق چربی را کاهش می‌دهد. حدوداً 7 روز افراد باید به این شکل بخوابند.

مصرف داروهای ضد التهاب

ممکن است پزشک متخصص برای فرد داروهای ضد التهاب استروئیدی تجویز کند. این داروها باعث سرکوب موقت فعالیت سیستم ایمنی شده و باعث بهبود تورم صورت می‌شوند. مصرف خودسرانه این داروها به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود زیرا پزشک با توجه به وضعیت عمومی زیباجو این داروها را تجویز می‌کند.

داشتن رژیم غذایی سالم

رعایت رژیم غذایی در دوره نقاهت می‌تواند نقش مهمی در کاهش ورم صورت بعد از تزریق چربی ایفا کند. مصرف میوه‌جات و سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج و کاهو، مصرف ادویه‌هایی مانند زردچوبه و زنجبیل به مقدار فراوان می‌تواند به کاهش تورم کمک کند. این مواد سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند به همین سبب برای کاهش تورم مفید هستند. توصیه می‌شود در این دوره زیباجویان از مصرف غذاهای شور و چرب و خوراکی‌های حاوی گلوتن پرهیز کنند.

استفاده از کمپرس سرد

استفاده از کمپرس سرد بعد از تزریق چربی می‌تواند تا حدود زیادی از تورم بیش از حد جلوگیری کند. دقت داشته باشید که استفاده از کمپرس سرد باید دقیقاً طبق نظر پزشک انجام شود.

عدم مصرف دخانیات

عدم مصرف دخانیات چند روز قبل و بعد از تزریق چربی توصیه می‌شود. مصرف دخانیات حتی قبل از تزریق چربی می‌تواند باعث ورم و کبودی بیشتر در صورت شود.

عدم مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار و الکل

به زیباجویان توصیه می‌شود تا حد ممکن از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار و الکل مانند قهوه، چای، نوشابه‌های گازدار و … پرهیز کنند. این افراد می‌توانند دمنوش‌های مفید مانند دارچین را جایگزین چای کنند.

عدم مصرف داروهای رقیق کننده خون

عدم مصرف داروهای رقیق‌کننده خون مانند وارفارین، ایبوپروفن، ناپروکسین، آسپرین و ویتامین E تا 10 روز بعد از تزریق چربی توصیه می‌شود. در صورتی که بعد از تزریق چربی احساس درد داشتید، با نظر پزشک متخصص مسکن مصرف کنید و از مصرف خودسرانه دارو بپرهیزید زیرا برخی از مسکن‌ها باعث افزایش ورم صورت بعد از تزریق چربی می شوند.

مدت زمان ماندگاری ورم پوستی به مدت یک هفته ورم به اوج خود رسیده و در هفته دوم، شاهد کاهش ورم بینی خواهید بود.
عوامل تشدید کننده ورم
  1. مصرف الکل و دخانیات قبل و بعد از عمل
  2. مصرف غذا و خوراکی شور
  3. کاهش آب بدن
  4. عدم مهارت متخصص و آسیب بافتی شدید
کاهش ورم
  1. استفاده از کمپرس یخ
  2. نوشیدن آب کافی
  3. عدم مصرف نمک در غذا
  4. بالاتر بودن سر از بدن در زمان خواب
  5. نرفتن به محیط‌های گرم
  6. عدم مصرف دخانیات و الکل

مراجعه به بهترین پزشک

نقش پزشک متخصص در کاهش ورم صورت بعد از تزریق چربی بسیار مهم است. بهتر است برای تزریق چربی به متخصصان زیبایی که سابقه جراحی‌های موفق دارند، مراجعه شود زیرا متخصصان به خوبی با آناتومی بدن آشنایی دارند و بهترین نقاط تزریق چربی را به خوبی می‌شناسند و از طرفی می‌توانند به خوبی مقدار چربی لازم برای تزریق را تشخیص دهند. تمامی این عوامل باعث می‌شود تا تزریق با کمترین عوارض انجام شود. دکتر شیرنگی یکی از متخصصانی است که در زمینه تزریق چربی فعالیت می‌کند. تزریق چربی در حال حاضر با روش‌هایی مدرن مانند نانوفت انجام می‌شود. تزریق چربی با استفاده از این روش‌ها، تورم و کبودی زیادی به دنبال ندارد و فرد در کوتاه‌ترین زمان ممکن بهترین نتیجه را می‌گیرد.

مطالب بیشتر: تزریق چربی نانوفت و میکروفت

عوامل تشدید کننده ورم و کبودی بعد از تزریق چربی

همانگونه که متوجه شدید ورم و کبودی بعد از ترانسفر چربی، کاملاً طبیعی هستند که نهایتاً بعد از ده روز برطرف خواهند شد. ولی متأسفانه برخی از افراد برای مدت طولانی‌تری این عارضه‌ها را تجربه خواهند کرد. مهمترین عوامل تشدید‌کننده ورم و کبودی بعد از تزریق چربی عبارتند از:

  1. کسانی که دخانیات و الکل مصرف می‌کنند به دلیل اینکه این مواد بر روی خون‌رسانی تأثیر گذاشته و رقت خون را افزایش می‌دهند قطعاً با ورم و کبودی بیشتری در صورت همراه خواهند بود.
  2. مصرف دارو‌های رقیق‌کننده خون در دوره نقاهت نیز باعث تشدید ورم و کبودی بعد از انتقال چربی خواهد شد. به همین دلیل است که متخصصان از شما می‌خواهد حداقل به مدت دو هفته این دارو‌ها، دخانیات و الکل را ترک کنید.
  3. در دوره نقاهت باید غذا‌های شور را کنار بگذارید. به طور کلی غذا و خوراکی شور به دلیل افزایش تجمع مایعات در محل هدف، باعث افزایش ورم و کبودی خواهد شد.
  4. همچنین رفتن به محیط‌های گرم از جمله محیط‌های آفتابی، سونا، قرار گرفتن در بخار آب حمام باعث تشدید ورم و کبودی بعد از تزریق چربی می‌گردد.

دکتر سعید شیرنگی

دکتر سید سعید شیرنگی پس از اخذ مدرک دکترای پزشکی عمومی در سال 1384 از دانشگاه علوم پزشکی ایران، در سال 1388 دکترای تخصصی جراحی عمومی را از دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت نمودند و سپس در سال 1394 با مدرک دکترای فوق تخصصی جراحی پلاستیک و زیبایی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی فارغ التحصیل گردیدند. دکتر سید سعید شیرنگی فوق تخصص جراحی پلاستیک در کرج مشغول فعالیت بوده و خدمات درمانی و زیبایی به بیماران ارائه می نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *